Töltött káposztaA darált húshoz adjuk rizst, sót, borsot, piros paprikát és fokhagymát és jól összedolgozzuk. A káposzta leveleket megtöltjük ezzel a keverékkel, majd szorosan  összecsavarjuk.  Egy nagy lábos aljára zsírt kenünk és kockákra vágott hagymát szórunk a szálas káposzta felét ráterítjük. Erre helyezzük rá a levélbe töltött gombócokat, majd beterítjük a maradék káposztával. Annyi vizet öntünk rá, amennyi épphogy ellepi és lassú tűzön főzzük kb két órát. Tálaláskor tejföllel díszítjük. Lehet készíteni hozzá híg rántást is, de én rántás nélkül jobban szeretem.

Töltött káposzta hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
    10 dkg rizs
    10 savanyúkáposzta-levél
    1 kg szálas savanyú káposzta
    5 dkg zsír

    bors
    fokhagyma
    pirospaprika
    vöröshagyma
    tejföl