Pulyka HálaadásraA Vajon puhára pároljuk a zellert, hagymát, sárgarépát. Hozzáadjuk a fűszereket és 1 percig pirítjuk.
Egy tálba öntjük a zsemlemorzsát, a mazsolát a tojásokat és az előbbi zöldségeket. alaposan összekeverjük, majd megtöltjük vele a 5,5-6 kg-s pulykát.
Bedörzsöljük a pulykát fokhagymával, citrommal és besózzuk. 4-5 órán át sütjük úgy, hogy közben gyakran meglocsoljuk a kisült zsírral.

Pulyka Hálaadásra töltelék:

  • fél pohár kockára vágott zeller
  • 2 kisebb kockára vágott sárgarépa
  • 1 felkockázott nagy hagyma
  • 25 dkg vaj
  • 1 kiskanál zsálya, bazsalikom, kakukkfű, szurokfű, fekete bors
  • 2 kiskanál só
  • a kg zsemlemorzsa
  • 1 pohár mazsola
  • 2 tojás