Nézzük röviden, hogy idén hova is érdemes elmenni karácsonyi vásárra. Igaz, hogy szinte már az összes nagyobb városban lesz legalább egy kisebb vásár, de én most pár nagyobbat gyűjtök össze, így szinte minden városba érdemes kicsit nézelődni. Reméljük lassan leesik az első hó is és igazi kis karácsonyi hangulat lesz az ország minden pontján. Ha valakinek van kedve még program ajánlót írni, akkor a hozzászólások között nyugodtan megteheti.

Budapesti Karácsonyi Vásár 2011.11.18 – 2011.12.30
Idén Budapesten több, mint egy hónapunk van, hogy felkeressük a karácsonyi vásárt. A legnagyobb vásár a Vörösmarty téren lesz, amíg minden nap délelőtt 10-től, este 20:00-ig lehet felkeresni. Tavalyihoz hasonlóan idén is sokféle árus hozza a portékáit, bár jó eséllyel az árak idén is elég magasak lesznek. Azonban a fővárosban nem csak egy helyen lesz vásár, hanem a város több pontján is igazi karácsonyi hangulatot próbálnak teremteni, így érdemes lehet még a Liszt Ferenc teret, valamint a Szent István teret is meglátogatni, ugyanis a Bazilikánál is lesz adventi vásár. Ez csupán három helyszín, de Budapest több pontján lehet még kisebb karácsonyi programokba botlani.

Szeged Dóm Téri Advent 2011 – nov. 25 – dec. 23
Részletes info a www.domter.hu oldalon.
Itt nem csak egy szokványos fabódés vásár lesz, hanem kézműves sátrak is lesznek és négy héten át egy kis színház szolgáltatja a napi programokat, amiről részletes program infot a domter.hu oldalon lehet olvasni.

Győri Téli Fesztivál 2011 – Adventi Vásár November 25 – December 24
Győrben egy hónapon keresztül lesz elérhető a karácsonyi vásár a Széchenyi téren a közelben lévő sétálóutcákban mindenfelé. Az egész környék igazi karácsonyi hangulatba öltözik, így lesz Karácsonyfa, Betlehem és jó kis gyerekprogramok is. A téren egy igazán jó modellvasút is látható lesz, amit akár mi is tudunk irányítani. Sokféle program lesz, így lesznek koncertek, színházi előadások és sok minden más amit érdemes megnézni. A részletes programot erre a linkre kattintva lehet elolvasni.

Karácsonyi vásár Eger 2011. december 1 – 28.
Pompás ételek, italok és a megszokott vásári hangulat várja az érdeklődőket Dobó téren és a környékén. Nézelődés közben felkereshetjük a Mikulás házat és a Dobó téren felállított színpadon is folyamatosan lesznek érdekes programok.