Karácsonyi Szilvás PudingA lisztet, sót, fűszereket együtt átszitáljuk. Egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a rumaromát. Jól kikeverjük. Beletesszük a cukrozott gyümölcsöket, almát, mandulát. Hozzáadjuk a lisztet, majd a zsemlemorzsát. Beletesszük egy kivajazott 1,5 literes sütőformába. Letakarjuk zsírpapírral, átkötjük cérnával. Beletesszük vízfürdőbe. 3 óráig párologtatjuk. Forrón tálaljuk rummal.

Karácsonyi Szilvás Puding Hozzávalók:

  • 1 pohár liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fél kiskanál fahéj
  • fél kiskanál só
  • 125 g vaj
  • másfél pohár barna cukor
  • 2 tojás
  • a kiskanál rumaroma
  • 1 pohár vegyes cukrozott gyümölcs
  • 1 pohár kockára vágott alma
  • 1 pohár mazsola
  • 1 pohár pirított, apróra vágott mandula
  • 1 pohár zsemlemorzsa