BeigliAz élesztőt langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, a sót. Gyorsan összedolgozzuk. 2 cipót készítünk belőle, majd két órát pihentetjük. Fél cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, felcsavarjuk. Tetejét megkenjük egy egész tojással és fél órát pihentetjük hideg helyen. Sütőbe helyezés előtt oldalait hegyes villával megszurkáljuk. Forró sütőben 25-30 percig sütjük.

Beigli Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só

Beigli Töltelék:

  • 30 dkg darált dióbél, vagy darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 dl tej
  • citromhéj, vaniliás cukor

A hozzávalókat felfőzzük, majd hidegen kenjük a tésztára.