Almás krémesAz almát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsi aljára tesszük. Tetejére öntjük a 6 tojásból kikevert piskóta tésztát. Együtt megsütjük. Ha kisült akkor megfordítjuk, úgy hogy az almás fele kerüljön felülre.
A krémhez a pudingot, tejet, cukrot megfőzzük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A habot a meleg pudinggal elkeverjük. A langyos krémet a tészta tetejére kenjük. A felvert tejszínhabot porcukorral ízesítjük, habfixálót adunk hozzá. A habot a kihűlt sütemény tetejére kenjük. Őrölt fahéjjal dekorálhatjuk.
Almás krémes Hozzávalók:

  1. 6 tojás
  2. 6 evőkanál liszt
  3. 6 evőkanál cukor
  4. 1 kg alma

Krémhez

  • 4 csomag vanilíás puding
  • 1 l tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 3 dl tejszín
  • 1 db habfixáló