Karácsony.co.hu

Karácsony.co.hu Karácsonyi receptek, képek, sms-ek, dalok, énekek, versek
- Hirdetés -
- - -

Advent, Adventi koszorú, Adventi naptár

Advent

Jelentése megérkezés, eljövetel. A karácsony előkészítő szakasza. November 30-át követő első vasárnappal kezdődik és négy héten keresztül tart. Az V. századtól kezdve tartják, mely a karácsony előtti böjti időszak, szerda, péntek, szombati böjti napokkal. Mária Terézia idejében a szombati napra nem rendeltek el szigorú böjtöt, csak a húsételektől való tartózkodást. Az adventi böjti idő alatt tiltották a zajos mulatságokat és a házasságkötést. Ez a hagyomány a XX. században már szinte eltűnt. De előtérbe került egy újabb hagyomány az adventi koszorú, és az adventi naptár.

Adventi koszorú

adventA templomok és otthonok adventi dísze. A koszorút örökzöldekből készítik és négy gyertyával díszítik. Advent első vasárnapján gyújtják meg az első gyertyát, majd a rákövetkezőn mindig eggyel többet. Ez a hagyomány a XIX. századtól él.

Adventi naptár

A XX. század elején alakult ki ez a szokás. A karácsonyi nagy ajándékozás miatt türelmetlen gyerekeknek találták ki. Egy olyan naptár, amelyen 24 ablakocska van, amely 24 kis titkot rejt, ami lehet apró csokoládé, cukorka, vagy valamilyen kedves kis ajándék.

- Hirdetés -
- - -

1 Hozzászólás - “Advent, Adventi koszorú, Adventi naptár”

  1. pattóka merk
    november 22nd, 2011 at 16:55

    ezeka versek csodálatossak de lehettnének egy kicsit családias is .

Szólj hozzá!

Hirdetés